İçerikte Neler Var?
Instagram Yankı Odasıdır …
Yaşantıların gezintilerin bireysel hunharca paylaşılması, takipçiyi bende yapmazsam eksik ve mutsuz olurum duygusuna sürükler. Bu sayede insan ihtiyacı olmayan şeyleri alır ve aslında mevcut kültürel kapasitesi ve zevkleri ile alakasız yerlere gider. Gezmekten hoşlanmayan biri kendini Mısır’da devenin üstünde bulur. Köpekten korkup köpek alan mı dersin, klasik müzik konserinde işkence çekenler mi dersin. Ya da dalış sporu ile alakası yok Kızıldeniz’e gitmiş bir bakmışsın. Yankı odasından gelen seslerin yönettiği şizofrenik bir topluluk gibi. Sonunda kendisi de hunharca paylaşsa da yaptığını gezdiğini rahatlayamaz maalesef. Günün sonu hüsrandır mutsuzluktur tatminsizliktir.
Hiç kendine sordun mu temel ihtiyacım aslında nedir?
Temel ihtiyaçları karşılanmayan insan Everest’in tepesinden selfi paylaşsa inanın ağlayarak iner günün sonunda.
Yarın yokmuş gibi “anı yaşa” salaklığına ortak olmak, bu hayatın detaylarını unutturur size. En önemlisi benim gerçekte ihtiyacım nedir? İç sesiniz bu yankı odasından gelen sesler arasında boğulur gider.
Yalnızsan dünyayı 5 tur atsan yalnızsın, duygusal olarak açsan dünyayı yesen, paylaşsan aç kalacaksın.
Gelin yavaşlayın, lütfen biraz sakin olalım önce…
Bir doktor olarak size elbette hayat dersi veremem ama naçizane; gerçek ruh ve beden mutluluğu için; dengeli beslenmenizi, düzenli spor yapmanızı, ailene ve dostlarına zaman ayırmanızı ve hatta onlara çok çok özen gösterip çok emek vermenizi, tutkularınızı keşfetmenizi, kitaplar okuyup kendinizi geliştirmenizi ve en önemlisi bir başkasına dokunup yardım etmenizi kalbinize şifa ilaç olarak önerebilirim.
Uzm. Dr. Beyhan Işık
İlk orta ve lise öğrenimini sırasıyla. Gaziantep Münif Paşa İlkokulu, Şehit Adem Yavuz Ortaokulu ve 19 Mayıs Lisesi’nde tamamladı.
1989 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Tıp eğitimin yanı sıra 2 yıl Öğrenci Liderliği yaptı. Şiir ve Sevgi Düşünce Kulübünü kurdu. Üniversitede fikir özgürlüğü ve kültürel ortamın gelişmesi adına ; “Çim Üniversitesi”(farklı bir interaktif eğitim denemesi),Çadır Projesi (Tıp Öğrencisi saha eğitimine katkı ve Üniversitenin hakla buluşması amaçlı),İlk tümüyle öğrenci insiyatifli ,toplumsal katılımlı ve “eğitim” ana temalı Üniversite Şenliği düzenlenmesi gibi bir çok projeye öncülük yaptı. Mezuniyet sonrası bu sebeple Üniversiteye atandı. Hem Kültürel Koordinatör ve Doktor olarak Mediko Sosyal Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezinde 4 yıl çalıştı.1999 Depremi Tıp Fakültesi Acil Polikliniği Kriz Yönetiminde aktif olarak yer aldı.
2008 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamladı uzman doktor oldu. Başta Beslenme Bozuklukları tez çalışması başta olmak üzere A gurubu dergilerde de yayınlanmış bir çok bilimsel çalışması mevcuttur. 2003 Medikal Estetik Hekimliği Eğitimi aldı. Medikal estetik alanında yurtdışı ve yurtiçi eğitim ve sertifikasyon programlarına katıldı. Bursa’da zayıflama alanında 18 yıldır 10 binin üstünde hastayı prospektif takip ve tedavi etmiş olup. Halen Mayra Estetik Polikliniğinde tedavilerine ve hasta eğitimlerine aralıksız devam etmektedir.