İçerikte Neler Var?

Asker Anasından Mektup

Oğlum, asker.

Asker uğurlama bir anne için en gururlu, en özel ve en şanlı olaylardan.

Atatürk, bağımsızlık savaşımızın başlangıcı 19 Mayıs’ı doğum günü kabul eder. Sen öyle güzel bir günde doğdun. İlk defa gördüğümde gözlerini açmış gözlerimin içine öyle baktın ki o bakışının, yüreğimin en derininde yaktığı ateş hala kor gibi yanıyor. Ben yaşadığım sürece de ne o bakışını unutacağım ne de seni sevmekten bir an bile vazgeçeceğim.

10488 gündür yaşamamın anlamı, varlık sebebim, canımın parçası, gururumsun. Seni canımdan çok sevdim, son nefesime kadar da seveceğim. Sen, Rabbimin bana verdiği en değerli hediyesin.

Mehmetçikle gururlanmam hem babamın subay olmasıyla hem Atatürk ile hem de Atatürk’ün yakın koruması Sakarya Savaşı şehidi Çakır Ali dedemizle, vatan sevgimle ilgili. Ruhları şad olsun. Hangi asil soydan geldiğini unutma.

Gidipte gelememek, gelipte görmemek var oğlum. Bu ana evinden ayrı eve geçmeye, tatile gitmeye benzemez. Sana hakkım helal olsun yavrum. Ne mutlu sana, sen asker ben de asker annesiyim.

Asker ocağı ana kucağı gibidir yavrum. Vatanın bölünmezliği ve bütünlüğü için orada olduğunu hatırla oğlum. Gözüm arkada değil. Seni önce Allaha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerine ve deden gibi onurlu Türk subaylarına emanet ediyorum. Ordunun bir eğitim yeri olduğunu bil. Başın hep dik olsun. Komutanlarına itaat et, aynı koğuşta yattığın arkadaşlarınla iyi diyaloglar kur, güzel anılar biriktir oğlum.

Yavrum annesi, babası, bir bekleyeni olmayan arkadaşlarında olabilir. Sen adın gibi cömertsin. Arkadaşlarını koru, gözet.

Oğlum, boğazından tek haram lokma geçmesine bilerek izin vermedim, sen de verme. Kimseye yalakalık yapma, boyun bükme. Yalandan ve aldatmadan uzak dur. Büyüklerinden saygıyı, küçüklerinden sevgiyi eksiltme. Karını ve ailesini, benim kadar sev ve say. Ben sana layık olmak için yaşadım. Sen de evlatlarına layık olmak için yaşa yavrum. Elif’imizi ihmal etme. Ona sahip çık, ihtiyacı olduğunda bugün olduğu gibi yanında ol oğlum.

Yavrum 3 şeye kına yakarlar:

1. Gelinlik kıza, ailesine kurban olsun diye,

2. Kurbanlık koça, Allah’a kurban olsun diye,

3. Askere gidene, vatana kurban olsun diye.

Yemin törenini gururla bekliyorum.

Dr. Ömür Kahraman

Turizmci, turist rehberi, öğretim görevlisi, yazar.
Torbayla Yaşamak ve Puglia'da Bir Ömür kitaplarının yazarı.

0 Yorum

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2024 opinyu.com

©2022 opinyu.com

©2024 opinyu.com

©2024 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account