İçerikte Neler Var?

Uzay Tabanlı Güneş Enerjisi

Güneş Enerjisini Yörüngede Toplayıp Kullanım İçin Yere Işınlamak….

Güneş enerjisi üretimi daha ucuz ve daha verimli olmaya devam ediyor, ancak bazı temel sınırlamalar her zaman geçerli olacaktır. Güneş panelleri yalnızca gündüzleri güç üretebilir ve güneş ışığının çoğu, aşağı doğru parlarken atmosfer tarafından emilir. Bu nedenle ESA(Avrupa Uzay Ajansı), güneş ışığının Avrupa topraklarından 11 kat daha yoğun olduğu yörüngede güneş enerjisini toplama ve ardından kullanım için yere ışınlama konsepti üzerinde çalışıyor.

Uzay Tabanlı Güneş Enerjisi

Uzay Tabanlı Güneş Enerjisi: Peki Nasıl?

Yörüngede güneş ışığının yoğunluğu, Dünya yüzeyindeki yoğunluktan çok daha yüksektir.

Güneş ışığı bir akıma dönüştürülür, ardından Dünya’ya, Ay’a veya başka bir gezegen yüzeyine radyo frekansı ışınlaması için hazırlanır.

Enerji; aşamalı diziler, lazer yayıcılar veya diğer kablosuz teknolojiler kullanılarak Dünya’ya gönderilir. Enerji ışını doğru, güvenilir olmalı ve Dünya atmosferinden geçerken gücünün mümkün olduğu kadar büyük bir kısmını korumalıdır.

Enerji ışını fotovoltaik hücrelerle veya elektromanyetik enerjiyi, elektriğe dönüştüren bir antenle yakalanır. Uydular, enerjiyi tek bir yüzeye veya bir gezegenin etrafındaki çeşitli yerlere ışınlayabilir.

Dünya üzerindeki uzaya dayalı güneş enerjisini toplayan sistemler, mevcut elektrik şebekelerine güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde entegre edilmelidir. Güç dağıtımı, bilim, keşif ve kolonizasyon görevlerinde de hayati öneme sahiptir.

Uzay tabanlı güneş enerjisi teknolojileri; Avrupa’nın 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefine yardımcı olma potansiyeline sahip olmasının yanı sıra, uzay tabanlı güneş enerjisi teknolojileri, diğer güç kaynaklarının sınırlı olduğu, örneğin ay gecesi gezici misyonları gibi bilim ve keşif misyonları için gereken esnekliği ve güvenilirliği sağlayabilir.

Opinyu 14.04.2022

Kaynak: https://www.esa.int/

0 Yorum

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2024 opinyu.com

©2022 opinyu.com

©2024 opinyu.com

©2024 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account