İçerikte Neler Var?

Akıllı Hesaplamanın 10 Temel Sorusu

“Makineler düşünebilir mi?” Alan Turing, 1950’de yayınladığı çığır açan makalesi “Computing Machinery and Intelligence”da bu çığır açan soruyu ilk kez gündeme getirdi. Bu, yeni bir Yapay Zeka (AI) alanının yanı sıra insanların bilgisayar ve zekaya karşı doyumsuz merakını başlattı.

Sürekli artan hesaplama talebini karşılamak için bir dizi zor sorunun çözülmesi gerekiyor. Hesaplama hızı, geleneksel von Neumann mimarisiyle sınırlıdır, hesaplama yöntemlerine büyük veriler meydan okur, hesaplamalı güç kaynağı enerji tüketimi ile sınırlıdır ve bilgi işlem kaynağı kullanımı, erişim teknolojisi ile sınırlı… Hâlâ keşfedilmesi gereken birçok konu var. Gelecek için sürdürülebilir çözümler bulunmalı.

Zhejiang Laboratuvarı, akıllı hesaplamanın gelecekteki araştırmaları için önemli bir yol gösterici rolü olan temel bilimsel soruların toplanacağı bir panel oluşturdu. Bir dizi talep, kısa liste ve değerlendirmeden sonra, dünyanın dört bir yanından katılan uzmanlar tarafından en derin ve zorlayıcı bulunan 10 soru ortaya atıldı.

Akıllı Hesaplamanın 10 Temel Sorusu

  1. Zekayı nasıl tanımlarız ve akıllı hesaplama için değerlendirme ve standardizasyon çerçevesini nasıl kurarız?
  2. Analog hesaplama için birleşik bir teori var mı?
  3. Hesaplamadaki büyük yenilikler nereden gelecek ve kuantum hesaplama insan beyninin hesaplama gücüne yaklaşacak mı?
  4. Hangi yeni cihazlar inşa edilecek (transistörler, çip tasarımı ve donanım paradigmaları: fotonik, spintronik, biyomoleküller, karbon nanotüpler)?
  5. Akıllı hesaplama, akıllı makineleri nasıl etkinleştirebilir?
  6. Dijital ikiz beyine dayalı olarak hafızanın depolanmasını ve geri çağrılmasını nasıl anlayabiliriz?
  7. Silikon tabanlı ve karbon tabanlı öğrenmeyi birleştirmenin en etkili yolu nedir?
  8. Yorumlanabilir ve verimli AI algoritmaları nasıl oluşturulur?
  9. Kendi kendine öğrenme, evrim geçirebilirlik ve kendi kendini yansıtma özelliklerine sahip güçlü akıllı hesaplama gerçekleştirilebilir mi?
  10. Bilgiyi keşfetmek ve genelleştirmek için gerçek dünya verilerini nasıl kullanabiliriz?

Akıllı hesaplama alanındaki 10 temel bilimsel soru, dünya çapındaki araştırmacıları aydınlatması umuduyla sunulmaktadır. Akademisyenlerin ve araştırmacıların bu 10 bilimsel soru üzerinde hararetli tartışmalara girmeleri, sorular ve teknolojik ilerlemelerdeki potansiyel atılımları ortaklaşa teşvik etmeleri ve insan toplumunun gelişimine katkıda bulunmaları beklenmektedir.

Opinyu

0 Yorum

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2024 opinyu.com

©2022 opinyu.com

©2024 opinyu.com

©2024 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account