İçerikte Neler Var?

20 Maddede Linkedin Gerçekleri

Linkedin günümüzde hangi meslek grubuna ait olursa olsun profesyonellerin iletişim kurduğu bir sosyal platformdur. Bu ağ aracılığıyla dünya üzerinde bir çok meslektaşınızla iletişim kurabilir, meslektaşlarınızın olduğu gruplara katılabilir ve de en önemlisi istihdam edeceğiniz kişilere bu platformdan daha kolay erişebilirsiniz. Aynı zamanda şirketlere pazarlama yapmak için Linkedin güzel fırsatlar sunar. Linkedin sayesinde pazarlama yapmadan önce hedef kitlenizin nelere ihtiyacı olduğunu daha kolaylıkla inceleyebilirsiniz. 

Şimdi ise Linkedin’in 20 maddede gerçek istatistiklerine göz atalım.

20 Maddede Linkedin Gerçekleri
  1. Linkedin 2022’de 19 yaşına girdi!
    Resmi olarak Linkedin 5 Mayıs 2003 ‘de, yani Facebook’un Harvard’da kurulmasından 9 ay önce kullanıma açıldı. Linkedin kullandığımız sosyal ağlar içerisinde en eskisi olandır.
  2. Linkedin’in 18.000 çalışanı ve Dünya’nın dört bir yanında 35 ofisi var!
    Ofislerinden 10’u Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Linkedin’in dünya genelinde 30’dan fazla şehirde ofisi bulunmaktadır.
  3. Linkedin 25 dünya dilini destekliyor!
    Kullanıcılar Linkedin’i geniş dil desteği ile çoğunlukla kendi ana dillerinde kullanabilmektedirler.
  4. 12 Milyon’dan fazla kullanıcı Linkedin’de iş arıyor!
    Linkedin’in en belirgin özelliklerinden biri olan #opentowork ibaresi kullanıcıların iş fırsatlarına açık olduğunu belirtmektedir. 12 Milyondan fazla kullanıcı şu an profilinde bu ibareyi kullanıyor. Bu durum istihdama hazır olan işletmeler için önemli bir kolaylık sağlıyor.
  5. Dünya Genelinde LinkedIn’in 810 milyon üyesi var!
    Karşılaştırmak gerekirse Instagram’ın 1,2 milyar, Facebook’un ise 3 milyardan fazla kullanıcısı var. Bu durumda Linkedin Dünya’nın en büyük sosyal ağı olmasa da hedef kitle açısından en özel ve isabetli hedef kitleye sahip ağıdır.
20 Maddede Linkedin Gerçekleri
  1. Linkedin kullanıcılarının %57’si erkek, %43’ü ise kadın kullanıcılardır!
    ErkeklerinLinkedin’i kadınlardan daha çok kullanması hedef kitle belirlemede bize rehber olmaktadır.
  2. LinkedIn kullanıcılarının %77’sinden fazlası ABD dışında!
    10 ofisinin ve 185 milyon kullanıcısının ABD’de olmasına rağmen Linkedin dünya çapında yoğun ilgi görüyor.
  3. LinkedIn’in Dünya çapında 200 ülke ve bölgede kullanıcısı var!
    Linkedin kullanıcıları dünya çapında 200’den fazla ülke ve bölgede yaşıyor. Bu, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 211 milyonu, Asya Pasifik’te 224 milyonu ve Latin Amerika’da 124 milyon kullanıcıyı kapsamaktadır.
  4. LinkedIn kullanıcılarının %60’ı 25 ila 34 yaşları arasındadır!
    Bu veri bizlere sosyal ağ kullanıcılarının iş hayatlarına başlama yaşlarında Linkedin’i yoğun olarak kullandıklarını görmekteyiz. Bu durum Linkedin’in profesyonel bir ağ olduğunu bir nevi kanıtlamaktadır.
  5. 23 milyon takipçisi ile Google, LinkedIn’de en çok takip edilen kuruluştur!
    Dünya’nın teknoloji devi olan Google’nin şirket profili Linkedin’de en çok takip edilen şirket profilidir.
  6. 35 milyondan fazla kullanıcı tarafından takip edilen Bill Gates, LinkedIn’de en çok takip edilen kişidir!Microsoft kurucusu Bill Gates, ikinci sırada yer alan Richard Branson’ın neredeyse iki kat takipçi ile platformda en çok takip edilen kişi konumundadır. Bunun sebebi Microsoft’un Linkedin’in sahibi olması olabilir mi? 🙂
  7. #India, 67,6 milyon takipçi ile LinkedIn’de en çok takip edilen hashtag!
    Diğer en popüler hashtag’ler ise #Innovation (38,8 milyon), #Management (36 milyon) ve #HumanResources (33.2 milyon). #India hashtag’inin bu kadar geniş bir kitle tarafından takip edilmesi, pazarlamacılara, uluslararası pazarlama yaparken dikkat edilmesi gereken bir uyarı vermektedir.
  8. LinkedIn aracılığıyla her dakika 6 kişi iş buluyor!
    Daha önceki veriler sizi ikna etmediyse bu istatistik tam da bunun için! Bu kadar yoğun bir işe alım sağlayan sosyal ağ için hem işletmelerin hem de iş arayan kişilerin çok iyi profillere sahip olmaları gerekmektedir.
  9. Bir şirketin LinkedIn etkileşiminin %30’u çalışanlarından sağlanıyor!
    Çalışanlarınız markalarınızın en iyi savunucularıdır! Linkedin’de çalışanlarınızın aktifliği marka bilinirliğinize çok pozitif etkiler sağlıyor.
  10. Çalışanların işverenlerinin içeriklerini paylaşma olasılığı, LinkedIn’deki diğer içeriklere göre 14 kat daha fazladır!
    Bu veri bir önceki maddeyi güçlendirmektedir. Çalışanlarınız markalarınızın en iyi sosyal temsilcileridir!
linkedin iş başvurusu
  1. LinkedIn’deki bir reklam dünya nüfusunun %14,6’sına ulaşıyor!
    On sekiz yaşının üstündeki kişilerin %14,6’sı bu sosyal platformun üyesidir. Linkedin, sosyal ağlar arasında en yüksek erişime sahip olmasa da, işlerini önemseyen, kendini profesyonel olarak geliştiren bir kullanıcı tabanı avantajına sahiptir.
  2. Markaların satışları Linkedin kampanyaları ile %33 artış gösteriyor!
    Pazarlama faaliyetlerinde Linkedin’e yer veren markalar pazarlama hunilerinde detaylı bir hedef kitle ile satışlarında ciddi bir artış sağlıyor!
  3. LinkedIn’deki her 5 kullanıcıdan 4’ü karar alıcı pozisyondadır!
    Pazarlama yapmak için bu platformu diğerlerinden ayıran bir başka özellik de hedef kitlenizi sadece yaş ve cinsiyet gibi demografik özelliklere göre değil aynı zamanda meslek gruplarına göre hedefleyebilmenizdir.
  4. Linkedin’de 58 milyon şirket hesabı var!
    Linkedin’in profesyonel bir ağ olması sadece kişiler için değil aynı zamanda markalar için de önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu durumda 58 milyon şirketin Linkedin hesabının olması hiç şaşırtıcı değil.
  5. LinkedIn’de haftalık paylaşım yapan şirketler 2 kat daha yüksek etkileşim alıyor!
    Linkedin’de sadece şirket sayfanızın olması yeterli değil. Linkedin algoritmalarının sizi ilgili hedef kitlerelere ulaştırmasını istiyorsanız haftada en az bir paylaşım yapmanız gerekmektedir. Bu paylaşımın sizi ne kadar doğru yansıttığı ise madalyonun diğer tarafı.

Linkedin istatistiklerini inceleciğimi bu yazıda özetle Linkedin’in sektör profesyonelleri için ne kadar kritik bir konumda olan bir sosyal ağ olduğunu gördük. Bu durum Linkedin’i diğer sosyal ağ platformlarından ayıran en önemli özelliktir! Sonuç olarak bir dijital pazarlama profesyoneli olarak Linkedin kullanmayan markaların ve kişilerin profesyonel hayatlarında çok şey kaçırdıklarını eminlikle söyleyebilirim.

Celal Hummatov 23.04.2022

Ekonomi araştırmacısı, genç girişimci, dijital pazarlama uzmanı ve e-ticaret danışmanı.

DETSO Dijital Pazarlama - Kurucu & Yönetici
Zeo Design Studio - Kurucu Ortak
Nilitek Yazılım - Kurucu

1 Yorum
  1. […] Linkedin üzerinden yayınlanan ilanlara profiliniz ile başvuru yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla Linkedin profilinizi bu doğrultuda güncellemek ve içeriğini oluşturmak gerekmektedir. Yine profesyonel […]

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2024 opinyu.com

©2022 opinyu.com

©2024 opinyu.com

©2024 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account