İçerikte Neler Var?

Blended Learning ve 5 Temel Faydası

Blended Learning, yani harmanlanmış öğrenme, geleneksel sınıf içi, öğretmen tarafından yönlendirilen öğretimin elektronik öğrenme içeriği ile birleştirildiği bir eğitim yöntemidir. Bu yöntemi bir araya getirerek öğrenciler, sınıf içi deneyimin rehberliği ve etkileşimi ile birlikte sınıf dışında daha esnek bir öğrenme deneyiminden faydalanabilirler.

Sınıf içi ortam, rol yapma imkanı sunar ve anında yüz yüze geri bildirim almayı sağlar.

Online öğrenme, öğrencilere oyunlar, videolar, öğreticiler, quiz’ler ve sosyal medya bileşenleri gibi etkileşimli medya öğelerine erişim sağlayan kişiselleştirilmiş, kendi hızında öğrenme olanağı sunar; hepsi öğrencinin Öğrenme Yönetim Sistemi’ndeki ana sayfasından ve öğrencinin akıllı telefonu veya tabletinden erişilebilir.

Neden Blended Learning?

Son on yılda, hem yüksek öğretim kurumlarında hem de ilk, orta ve lise öğretim kurumlarında öğretmenler, blended learning’ı sınıf içi ve dışında anlamlı bir öğrenme aracı olarak organik bir şekilde benimsemişlerdir. Neyse ki, kurumsal öğrenme de bu trende ayak uyduruyor.

Blended Learning’ın başarısı, beş temel faydadan kaynaklanır:

Herkesi Düşünmek

Blended Learning, geleneksel sınıf ortamını tercih edenleri, online öğrenmeyi tercih edenleri veya her ikisinin bir karışımını denemek isteyenleri göz önüne alır. Sınıf veya tamamen online bir kursun sınırlamaları olmadan, blended learning çeşitli metodolojiler kullanır, böylece içerik öğrenciye özelleştirilebilir ve konuyla ilgili olarak optimize edilebilir. Yüz yüze eğitimin tamamı dijital içeriğe çevrilemese de, mevcut eğitimi online teslim etmek için içeriği yeniden düzenlemek mümkündür.

Öğrenme Trendleri ve Geri Bildirim

Blended learning, çevrimiçi ve çevrimdışı teknolojileri bir arada kullanarak, öğretmenlere hızla en son öğrenme trendlerini ve yöntemlerini müfredatlarına entegre etme olanağı tanır. Ayrıca, çoğu Öğrenme Yönetim Sistemi yazılım programındaki dahili raporlama özelliklerini kullanarak öğrenci ilerlemesi ve başarısı hakkında daha derin, veri odaklı içgörüler elde edebilirler.

Öğrenciler için blended learning ayrıca yeni becerilerini güvenli bir ortamda tartışma, modelleme ve pratik yapma gibi benzersiz bir fırsat sunar. Bu sayede öğrenci sadece izlemiyor veya duymuyor, aynı zamanda pratik yapıyor.

Düşük Maliyetler

Sınıf içi eğitim, eLearning geliştirmesi ile karşılaştırıldığında daha ucuz bir seçenek gibi görünebilir, ancak yüz yüze oturumların gerçek maliyetini düşünün. Eğitim ve Gelişim bütçesinin önemli bir kısmını tüketebilir. Bir blended eLearning yaklaşımı ulaşım maliyetlerini azaltır ve defalarca kullanılabilir, bu da öğretmen zaman maliyetini azaltır. Quizlerin online olarak yapılması ise kağıt maliyetlerini düşürür.

Eğlence ve Katılım

Blended learning, kelimenin tam anlamıyla her yönden etkileşimli bir deneyimdir. Öğrenciler, çeşitli farklı içerik ortamlarında pratik yaparak offline dersleri pekiştirirler, her biri belirli bir öğrenme tarzına uygun olarak tasarlanmıştır. Öğrenciler, hangi türde içerikle etkileşimde bulunmak istediklerini seçebilir, öğrendiklerini pratik yapabilir ve herhangi bir cihazda her an öğretmenlerle ve diğer öğrencilerle iletişim kurabilirler. Topluluk deneyimi öğrencileri katılım sağlamaya teşvik eder ve öğretmenlere ilerleme ve daha fazla dikkat gerektiren alanlar hakkında bilgi sağlar.

Kişiselleştirme

Eğer tüm öğrenciler farklı anlama seviyelerine ve uzmanlık düzeylerine sahiplerse, neden onları aynı eğitim programına zorlamalıyız? Blended e-Learning, öğrenme sürecine yönlendirmeyi ve öğrencilere malzeme ile nasıl ve ne zaman etkileşimde bulunacaklarını seçme özgürlüğü tanıyan bir büfe tarzı yaklaşım oluşturur. Bilinen bir konudan sınav geçebilmek veya aynı podcast’i birkaç kez dinlemek, her öğrencinin ihtiyaç duyduğu (ve istediği) eğitimi almasını sağlar.

Blended Learning Modelleri

Çeşitli bir gruba öğretim yaparken, öğrenme deneyimini her öğrenciye uyacak şekilde özelleştirmek neredeyse imkansız. Bir blended learning modeli, konuyla ilgili süreyi, öğrenme tekniklerini ve hatta kişisel tercihleri dikkate almanıza yardımcı olabilir, ancak bir blended learning modelini uygulamak, eğitim konusundaki düşünce tarzınızda büyük değişiklikler gerektirir.

Yüz Yüze: Geleneksel öğretmen tarafından yönlendirilen öğrenme oturumları, öğrencilere kendi öğrenme hızlarını kontrol etme imkanı tanıyan teknoloji ile desteklenir. Faydalar arasında rol yapma, mentorluk, uygulamalı pratik ve geri bildirim bulunur.

Rotasyon: Öğrenciler, öğretmen tarafından yönlendirilen yapılandırılmış bir öğrenme oturumunda veya çevrimiçi olarak kendi kendilerine yönlendirilmiş bir şekilde bir öğrenme etkinliğinden diğerine geçer. Örnekler arasında öğrenme istasyonları, laboratuvarlar ve öğrencilerin yüz yüze eğitime katılmadan önce dersi pratiğe koydukları “flipped classroom” bulunur.

Esneklik: Flex learning, kişiselleştirilmiş öğrenme ile eşanlamlı olarak kullanılabilen bir terimdir. Öğrenciler, bir Öğrenme Yönetim Sistemi’nde (LMS) öğrenmeyi entegre etme araçlarına erişerek kendi öğrenme yolunu kontrol eder, öğrenmek istediklerini seçerler. Genellikle öğretmen, soruları yanıtlama kapasitesiyle bir rehber olarak bulunur.

Gamification (Oyunlaştırma): Öğrencileri motive etmenin en etkili yollarından biri onlara oyun oynama izni vermektir. Puanlar veya seviyeler gibi oyun öğelerini kullanarak rekabet hisseder ve materyali kendi zamanlarında deneyimleyerek daha fazla motive olurlar.

Çevrimiçi Laboratuvar: Bu blended learning modeli tamamen dijitaldir, neredeyse hiç öğretmen etkileşimi içermez ve eğitimden önce, sırasında veya sonra gerçekleşir. Öğrenciler, mobil telefonlar (mLearning), dizüstü bilgisayarlar veya tabletler aracılığıyla içeriğe erişebilirler. Bu model, öğrenmeyi etkileyici ve pekiştiren bir yapıya sahiptir.

Self-blended: Kendi kendine harmanlayarak öğrenme, motivasyonlu öğrencilere konuya daha derinlemesine inme olanağı sağlayan web seminerleri, eğitim blogları veya video öğreticiler gibi ek içeriklerdir. Donanımlı bir LMS, merakı teşvik etmek ve gelişimi desteklemek için çeşitli içerik kaynaklarını tek bir sistem altında birleştirebilir.

Çevrimiçi Sürücü: Bu blended learning modeli tamamen kendi kendine yönlendirilmiştir ve dijital bir ortamda gerçekleşir. Öğrenciler, sohbet, e-posta veya mesaj panosu aracılığıyla bir öğretmenle etkileşimde bulunabilirler. Esnek bir program ve kişiselleştirilmiş öğrenme sağlar. Bir LMS, kullanıcıların kendi öğrenmelerini yönlendirmelerini teşvik etmenin en iyi yoludur.

Opinyu

0 Yorum

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2024 opinyu.com

©2022 opinyu.com

©2024 opinyu.com

©2024 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account