İçerikte Neler Var?

Dünyanın En Ünlü Sanat Eserleri Hakkında Bilinmeyenler

Sanat, geçmişten günümüze birçok şey katmıştır ve katmaya da devam ediyor. Tarihin mükemmel eserleri, bugün hala insanlarda büyük izler bırakıyor. Birçok eser yapılışıyla, sanatçısıyla ilgili içinde derin hikayeler barındırıyor. Bunlar çok bilinmiyor. Biz de dünyanın en ünlü sanat eserleri hakkında bilinmeyen ayrıntılara aşağıda yer vereceğiz. İşte ünlü sanat eserlerinin ardındaki gizli kalmış hikayeler…

dünyanın en ünlü sanat eserleri

Mona Lisa

Leonardo Da Vinci’nin en ünlü ve bilinen eseri Mona Lisa’nın, ressamın kendisinin kadın hali olduğu düşünülür. Ancak araştırmalar, kadının ipek ticareti yapan Lisa Gherardini olduğunu ortaya koyuyor. Da Vinci ile Gherardini’nin babalarının birbirlerini tanıdığı ve resmin istek üzerine yapıldığı söylenenler arasında yer alıyor.

Son Yemek

Da Vinci’nin ünlü sanat eserleri arasında olan Son Yemek’in orijinal halinde İsa’nın ayakları da yer alır. 1652’de yapılan resimde duvarda bir kapı açılması gerekiyor. Sonuç olarak o kapı muraldeki ayaklardan geçiyor.

Yıldızlı Gece

Vincent Van Gogh tarafından yapılan ünlü eserindeki kasaba Fransa’nın güneyinde yer alan Saint-Rémy bölgesidir. Resmi, Saint-Paul-de-Mausole psikiyatri kliniğinde yattığı sırada çizmiştir.

David

David eserinin hikayesi, Michelangelo tarafından tamamlanmadan öncesine dayanıyor. İlk olarak Herkül heykeline dönüştürmek amacıyla başlanıyor ancak bırakılıyor. 10 sene hiç kullanılmayan mermer plaka başka bir heykeltıraş tarafından alınıyor ancak o da zorlandığı için bırakıyor. Sonunda Michelangelo 1501 yılında alıyor ve eser üzerinde çalışmalarına başlıyor.

Çığlık

Edvard Munch’un ünlü eseri Çığlık, beş farklı versiyonda resmediliyor. 1893’te bir suluboya ve pastel, 1895’te de pastel kullanılarak farklı bir versiyonda yapılıyor. 1895’te taş baskı tekniği kullanılarak siyah beyaz yapılıyor. Son versiyon ise resmin gördüğü ilgi sonucunda Munch tarafından yapılıyor.

Avignonlu Kızlar

Modern sanat akımlarının ünlü ismi Picasso tarafından yapılan eserde, 5 hayat kadını resmedildiği için sergilendiğinde ‘ahlaksızlık’ olarak görülüyor. Sanatçı eseri tuvale geçirmeden önce yüzden fazla eskiz çizer ve burada soldaki karakterin erkek olduğu ifade edilir.

İnci Küpeli Kız

Johannes Vermeer’in ünlü eseri İnci Küpeli Kız’daki modelin kim olduğu merak konusu olmuştu. Modelin Vermeer’in kızı Maria olduğu ortaya çıktı.

Amerikan Gotiği

Dünyanın en ünlü sanat eserleri arasında yer alan Amerikan Gotiği, Grant Wood tarafından yapılmıştır. Resmi yapmak için model olarak annesini kullanmak isteyen sanatçı, annesinin uzun süre ayakta duramayacağı için kız kardeşini model yapıyor. Ona annesinin önlüğünü giydirip yaka iğnesini takıyor. Erkek modelin ise ressamın diş hekimi olduğu biliniyor.

Belleğin Azmi

Salvador Dali’nin eserlerinden Belleğin Azmi’nde bulunan eriyen saat figürü, peynirin güneşte erimesini gözlemlerken ortaya çıkmıştır. Tabii, bunun hayal gücünün eseri olduğu da söylenenler arasında.

Campbell’ın Çorba Konserveleri

Campbell’ın Çorba Konserveleri, Andy Warhol tarafından 1962 yılında yapılıyor. Eser firmanın piyasaya sunduğu çorba versiyonlarına ithafen 32 ipek kanvas seti halinde yapılıyor. Sanatçı, bunun nasıl sergileneceğini söylemiyor. Bunun üzerine kanvaslar, çorbaların piyasaya çıktığı kronolojik sıraya göre dizilerek sergileniyor.

Opinyu 03.06.2022

1 Yorum
  1. […] College Üniversitesi’nin bir araştırmasında insanların harika sanat eserlerine baktığında beyninin uyarıldığını ve kendilerini iyi hissettikleri görülmüştür. […]

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2024 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account