İçerikte Neler Var?

Yapay Zeka İle Restorasyon; Rembrandt’ın Ünlü Eseri ‘Gece Devriyesi’ Hayata Döndü

Yapay zeka yapılamaz dediğimiz çoğu işi başarıyla yerine getirdi. Kaybolan parçalarımızı bulup getiriyor, gündelik işlerimizde yardımcı oluyor, bizlerle dostluk kuruyor. Yapay zeka ile restorasyon küresel dünyada hayatımızın büyük bir parçası oldu. Özellikle salgın hastalık süresince yapay zeka kaynaklı yazılımlara ihtiyaç çok büyük oranda artış gösterdi. Gelecekte yapay zekanın daha da gelişmesi bekleniyor.

Rembrandt’ın Ünlü Eseri; Gece Devriyesi

Gece Devriyesi; 1715 yılında makas darbeleriyle kesilmiş, Nazi döneminde ise bıçakla saldırıya uğramıştır. Sonraki yıllarda üzerine asit dökülmüş ve resim git gide yıpranmıştır. 1600’lü yıllarda yapılan tablo hem zamanın azizliğine hem de insanlığın barbarlığına şahit olmuştur. Ne yazık ki günümüze kadar insanlığın elinde bu resmi yeniden yapmak ve farklı bir ruha bürümek dışında bir çare bulunmuyordu. Fakat günümüzde işler değişti ve resim yapay zeka ile restore edildi.

Yapay zeka hiç olmadığı kadar teknolojik hamlelerle güçlendirilmeye devam ediyor. Facebook, Apple, Microsoft, Amazon, Tesla gibi birçok markanın da katkılarıyla yapay zeka da yeni bir dönem başlıyor. Bilimkurgu filmlerinde robotik senaryolar gerçek olması dahi gündemde yer alıyor. Yapay zekanın öğrenim handikaplarına sahip olmayışı kısa sürede bilgiyi belleğine almasına yardımcı oluyor. Bu sayede yapay zeka kesintisiz olarak yeni bilgilerle donatılabiliyor. Yapay zeka ile restorasyon insan eliyle yapılan restorasyondan çok daha kısa sürede gerçekleştiriliyor.

Gece Devriyesi Nasıl Restore Edildi?

Rembrandt ünlü eserini yaratırken elbette başına gelecekleri tahmin etmemişti. Makasla boyutunun küçültülmesi, bıçakla barbarca saldırıya uğraması ve asit yağmuruna tutulması akla hayale sığmayacak düzeyde olan olaylardı. Hele ki son olay yani yapay zeka ile resmin yeniden restore edilmesi günümüz insanlarının dahi çoğu kez düşünemediği ve hayal edemediği işlerdendi.

Gece Devriyesi yapay zekanın olanakları kullanılaraktan sinir ağları ile yeniden tasarlandı. 3 adet sinir ağı geliştirilip resmin geride kalan parçalarının analizi için çaba verildi. Yapay zeka üzerinde eğitim sağlandı. Yapay zeka kısa bir süreç içerisinde resmi tamamlamayı başardı. Hatta daha da ileri giderek resim üzerinde bulunan çatlakları da onarmayı başardı.

Bu durum yapay zeka ile restorasyon aşamasında kalmayacak gibi duruyor. Hızla gelişen yapay zeka ileride çok daha büyük hizmeti çok daha kaliteli bir şekilde verebilir. Yapay zekaya verebileceğimiz destek sayesinde medeniyetimiz gelişme oranları dahi artış gösterebilir.

Gelecek Dünyası: Yapay Zeka ile Restorasyon

Yapay zekanın gelişimini sürdürmesiyle gelecek dünyası geçmiş dünyasından çok daha farklı şekillenecek. Günümüzde yapay zeka ile restorasyon aşamasına gelmek çok büyük bir başarıdır. Günden güne de gelişen bu yapay zeka düzenine hep birlikte birinci kişi olarak şahit olacağız. Dünyamız, teknoloji sayesinde hep daha ileriye gidecek hep daha iyisini yaşayacaktır.

Opinyu

0 Yorum

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2025 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account