İçerikte Neler Var?
UPC Kodu Nedir ve Nasıl Alınır?
UPC, “Evrensel Ürün Kodu” anlamına gelir ve belirli bir perakende ürünü tanımlamak için kullanılan bir barkoddur. Bir mağazadan satın aldığınız hemen hemen her ürüne baktığınızda, ambalajında taranabilir bir barkod olacaktır. Barkodun altındaki 12 haneli benzersiz sayı UPC’dir.
Bu barkod tarandığında veya Amazon gibi bir arama motoruna girildiğinde, o koda bağlı ürün mağazanın sisteminde veya Amazon arama sonuçlarında görünecektir.
Ürününüz için UPC satın alırken, bunları her zaman GS1 üzerinden satın alın. GS1, 115 ülkede iki milyondan fazla şirket için orijinal ürün barkodlarını koruyan ve yöneten, kâr amacı gütmeyen küresel bir kuruluştur. Amazon, doğruluk ve meşruiyet sağlamak için tüm UPC’lerin GS1’den alınmasını istemektedir.
GS1’den UPC satın almak için web sitesine giderek sağ üstte yer alan Barkod Başvurusuna tıklayarak UPC edinebilirsiniz. UPC’nizi satın aldıktan sonra Amazon listenizi oluşturabilirsiniz.
Merhaba Arkadaşlar,
4 Ocak 1980 tarihinde Malatya’nın Arapgir ilçesinde doğmuşum.
9 yaşıma kadar burada kaldıktan sonra öğretmen olan annem ve babamın Malatya’ya tayin olmasıyla beraber 10-18 yaşlarımı bu şehirde geçirdim.
Sırasıyla Fatih ilkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Hacı Ahmet Akıncı Lisesini bitirdim. Mezun olduğum sene üniversiteyi kazanamadım, 2. senemde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandım.
1998-2003 Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra aynı bölümde yüksek lisansa başladım.
2003-2004 yılında hem yüksek lisans yaptım hem de Arçelik yan sanayi bir işletmede kalite kontrol mühendisi olarak çalıştım. Anadolu şehirlerinde ücretlerin düşük olması sebebiyle yüksek lisansımın tezini yazmaktan vazgeçip askere gitme kararı aldım.
Askerliğimi kısa dönem telefon-telsiz işletme er olarak Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığın’da tamamladım.
Askerliğin son günlerinde yaptığım iş başvurularına gelen cevaplara istinaden İstanbul’a gidip iş görüşmeleri yaptım ve 2005 yılı Şubat ayında Fırat Plastik‘te Planlama ve Koordinasyon departmanında iş başı yaptım.
Çalışma arkadaşımla yaşadığım bazı şahsi problemler sebebiyle 6 ay sonra istifa ettim fakat istifam kabul edilmedi ve Üretim Planlama departmanında Üretim Planlama Mühendisi olarak görevlendirildim. Burada da 6 ay çalıştıktan sonra PVC Boru Üretim Mühendisi olarak görevlendirildim (Tut şunun ucunu döşiyelim ağbi borularının üretimi). Bu görevim sırasında bir süre PVC Profil (Fıratpen) ve Kemer Bükme işletmelerinde de vekaleten yöneticilik yaptım.
Fırat plastikte 7 yıl çalıştıktan sonra kariyerimin ilerlemediğini fark edip istifa ettim. (Aslında kendi işimi kurmak istiyordum fakat yeterli sermayem yoktu ve açıkçası ne yapacağımı da bilmiyordum.) 2012 Ocak ayında Plastik Kablo Kanalı üretimi yapan küçük bir firmada Üretim Müdürü olarak işe başladım. Kurumsal dev bir sanayi işletmesinde küçük bir patron işletmesine geçince tecrübemin ve kabiliyetlerimin küçük bir işletmeyi rahatlıkla yöneteceği düşüncesi oluşmaya başladı ve 2012 Aralık ayında bu işimden de istifa ettim.
Kablo kanalı imalatı için gerekli yatırım planını hazırladım, makine, ekipman ve yer arayışına başladım. Evimizi ve arabamızı satarak eşimle beraber A Plus Plastik ve Elektrik’i kurduk.
2018 Haziran ayında ani bir kararla Amazon.com’da satış yapmak üzere Amerika’da bir şirket kurduk ve orada da faaliyetlere başladık. Buradan edindiğim tecrübeleri Türk sanayicisine aktarabilmek için Advance Uluslararası Ticaret ve Danışmanlık firmamızda Sınır Ötesi E-Ticaret Danışmanlığı vermeye devam ediyorum.
Benim gibi Endüstri Mühendisi olan eşim Aydan Akarsu ile Fırat Plastikte tanıştık. Ben Üretim Planlama Mühendisliğinden PVC Boru Üretim Mühendisliğine geçtiğimde boşalan pozisyona eşim iş başı yapmıştı. Can (11) ve Cem (4) isimlerinde 2 erkek çocuğumuz var.
Hayat tüm hızı ile devam ediyor ve ben limitlerimi görmek istiyorum.
Sevgiler.