İçerikte Neler Var?
ETSY Müşterisinin Önem Verdiği Konular
- Fotoğraflar: Alıcıların %83’üne göre fotoğraflar, Etsy’deki deneyimlerinin en önemli parçası. Bu da demek oluyor ki her fotoğraf, listenize göz atan birini müşteriye dönüştürmek için bir fırsat. Bu sebeple ürünü iyi bir ışıklandırmada detaylı olarak çektiğinizden ve tüm fonksiyonlarını gösterdiğinizden emin olmalısınız.
- Ürün Açıklaması: Alıcıların %76’sının ürün açıklamasının çok önemli olduğunu söylediğine inanabiliyor musunuz? İyi yazılmış ve ilgi çekici bir açıklama müşteriyi yakalamada oldukça önemlidir. Ayrıca detaylı ve müşteri beklentileri baz alınarak yazılan bir açıklama, ürün satın alındıktan sonra problem yaşama ve iade riskini en aza indirir.
- Fiyat: Fiyatlandırma, müşterilerin satın alma kararını etkileyen bir diğer önemli unsur. Fiyatı çok düşük tuttuğunuzda müşteriler ürününüzün kalitesiz olduğunu düşünebilir, yüksek tuttuğunuzda ise üründen direkt uzaklaşmalarına yol açabilir. Bu sebeple ürün fiyatlandırması yapmadan önce iyi bir maliyet, kargo ve rakip araştırması sizlere yardımcı olacaktır.
- Yorumlar: Alıcılar genellikle bir ürünü satın almadan önce ürün yorumlarına göz atarlar. Böylece satın alacakları üründen ne beklemeleri gerektiğini bilirler. Bu sebeple mağazanızda pozitif ürün yorumlarının bulunması, satın almaya dönüşümü olumlu etkileyecektir.
- Yıldız Sayısı: Yıldız sayısı, bir mağazanın güvenilirliğinin ve kalitesinin iyi bir göstergesi olarak hizmet eder. Mağazanızın yıldız sayısı ne kadar yüksekse, alıcılar üzerinde o kadar olumlu etki bırakacaktır.
Merhaba Arkadaşlar,
4 Ocak 1980 tarihinde Malatya’nın Arapgir ilçesinde doğmuşum.
9 yaşıma kadar burada kaldıktan sonra öğretmen olan annem ve babamın Malatya’ya tayin olmasıyla beraber 10-18 yaşlarımı bu şehirde geçirdim.
Sırasıyla Fatih ilkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Hacı Ahmet Akıncı Lisesini bitirdim. Mezun olduğum sene üniversiteyi kazanamadım, 2. senemde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandım.
1998-2003 Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra aynı bölümde yüksek lisansa başladım.
2003-2004 yılında hem yüksek lisans yaptım hem de Arçelik yan sanayi bir işletmede kalite kontrol mühendisi olarak çalıştım. Anadolu şehirlerinde ücretlerin düşük olması sebebiyle yüksek lisansımın tezini yazmaktan vazgeçip askere gitme kararı aldım.
Askerliğimi kısa dönem telefon-telsiz işletme er olarak Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığın’da tamamladım.
Askerliğin son günlerinde yaptığım iş başvurularına gelen cevaplara istinaden İstanbul’a gidip iş görüşmeleri yaptım ve 2005 yılı Şubat ayında Fırat Plastik‘te Planlama ve Koordinasyon departmanında iş başı yaptım.
Çalışma arkadaşımla yaşadığım bazı şahsi problemler sebebiyle 6 ay sonra istifa ettim fakat istifam kabul edilmedi ve Üretim Planlama departmanında Üretim Planlama Mühendisi olarak görevlendirildim. Burada da 6 ay çalıştıktan sonra PVC Boru Üretim Mühendisi olarak görevlendirildim (Tut şunun ucunu döşiyelim ağbi borularının üretimi). Bu görevim sırasında bir süre PVC Profil (Fıratpen) ve Kemer Bükme işletmelerinde de vekaleten yöneticilik yaptım.
Fırat plastikte 7 yıl çalıştıktan sonra kariyerimin ilerlemediğini fark edip istifa ettim. (Aslında kendi işimi kurmak istiyordum fakat yeterli sermayem yoktu ve açıkçası ne yapacağımı da bilmiyordum.) 2012 Ocak ayında Plastik Kablo Kanalı üretimi yapan küçük bir firmada Üretim Müdürü olarak işe başladım. Kurumsal dev bir sanayi işletmesinde küçük bir patron işletmesine geçince tecrübemin ve kabiliyetlerimin küçük bir işletmeyi rahatlıkla yöneteceği düşüncesi oluşmaya başladı ve 2012 Aralık ayında bu işimden de istifa ettim.
Kablo kanalı imalatı için gerekli yatırım planını hazırladım, makine, ekipman ve yer arayışına başladım. Evimizi ve arabamızı satarak eşimle beraber A Plus Plastik ve Elektrik’i kurduk.
2018 Haziran ayında ani bir kararla Amazon.com’da satış yapmak üzere Amerika’da bir şirket kurduk ve orada da faaliyetlere başladık. Buradan edindiğim tecrübeleri Türk sanayicisine aktarabilmek için Advance Uluslararası Ticaret ve Danışmanlık firmamızda Sınır Ötesi E-Ticaret Danışmanlığı vermeye devam ediyorum.
Benim gibi Endüstri Mühendisi olan eşim Aydan Akarsu ile Fırat Plastikte tanıştık. Ben Üretim Planlama Mühendisliğinden PVC Boru Üretim Mühendisliğine geçtiğimde boşalan pozisyona eşim iş başı yapmıştı. Can (11) ve Cem (4) isimlerinde 2 erkek çocuğumuz var.
Hayat tüm hızı ile devam ediyor ve ben limitlerimi görmek istiyorum.
Sevgiler.