İçerikte Neler Var?

Amazon Handmade Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

Amazon Hesap Sağlığını Etkileyen Faktörler:

1-Amazon, Amazon Handmade’in zanaatkarlar tarafından el yapımı ürünlerin özel olarak listelendiğinden emin olmak istiyor. Bu sebeple platformdaki tüm satıcıların bu yeterlilikle eşleşmesini sağlamak için, başvuru sahiplerini kabul etmeden önce inceleme sağlanması zaman almaktadır. Bu platforma yalnızca tüm ürünleri kendiniz yapıyorsanız veya bunları oluşturmak için küçük bir grup (yirmi veya daha az) ile çalışıyorsanız katılabilirsiniz.

2- Amazon handmade, zanaatkarların yalnızca birkaç ana kategoriye uyan ürünleri listelemelerine olanak tanır. Bu kategoriler:

-Aksesuar

-Sanat Eseri

-Bebek

-Güzellik ve Kişisel Bakım

-Giyim

-Ayakkabı ve Çanta

-Ev

-Dış Mekân ve Evde Bakım

-Takı ve Saat

-Mutfak ve Yemek

-Evcil Hayvan malzemeleri

-Spor malzemeleri

-Kırtasiye ve Parti Malzemeleri

-Oyuncaklar ve Oyunlar

Oluşturduğunuz ürünler bu kategorilerin hiçbirine uymuyorsa bunları Amazon Handmade üzerinde satamazsınız.

3- Amazon müşterilerinin, platformda oluşturdukları siparişlerden beklentileri yüksektir. Bir satıcı olarak Amazon Handmade üzerinde de Amazon kullanıcılarının beklediği türden bir müşteri deneyimi sağlamanız gerekir. Bu, siparişleri hızlı bir şekilde almak, müşteri geri bildirimlerine dikkat etmek ve herhangi bir müşteri mesajına mümkün olan en kısa sürede yanıt vermek anlamına gelir. Bunların hepsini yapmazsanız, satıcı puanınız kırılabilir. Düşük satıcı puanı ise platformda görünme şansınızı oldukça azaltacaktır. Amazon Handmade’e yalnızca Amazon’un beklentilerini karşılayabileceğinizden eminseniz başvurmalısınız.

61e93fb1ec166 bpfull

Merhaba Arkadaşlar,

4 Ocak 1980 tarihinde Malatya’nın Arapgir ilçesinde doğmuşum.
9 yaşıma kadar burada kaldıktan sonra öğretmen olan annem ve babamın Malatya’ya tayin olmasıyla beraber 10-18 yaşlarımı bu şehirde geçirdim.
Sırasıyla Fatih ilkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Hacı Ahmet Akıncı Lisesini bitirdim. Mezun olduğum sene üniversiteyi kazanamadım, 2. senemde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandım.
1998-2003 Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra aynı bölümde yüksek lisansa başladım.
2003-2004 yılında hem yüksek lisans yaptım hem de Arçelik yan sanayi bir işletmede kalite kontrol mühendisi olarak çalıştım. Anadolu şehirlerinde ücretlerin düşük olması sebebiyle yüksek lisansımın tezini yazmaktan vazgeçip askere gitme kararı aldım.
Askerliğimi kısa dönem telefon-telsiz işletme er olarak Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığın’da tamamladım.
Askerliğin son günlerinde yaptığım iş başvurularına gelen cevaplara istinaden İstanbul’a gidip iş görüşmeleri yaptım ve 2005 yılı Şubat ayında Fırat Plastik‘te Planlama ve Koordinasyon departmanında iş başı yaptım.
Çalışma arkadaşımla yaşadığım bazı şahsi problemler sebebiyle 6 ay sonra istifa ettim fakat istifam kabul edilmedi ve Üretim Planlama departmanında Üretim Planlama Mühendisi olarak görevlendirildim. Burada da 6 ay çalıştıktan sonra PVC Boru Üretim Mühendisi olarak görevlendirildim (Tut şunun ucunu döşiyelim ağbi borularının üretimi). Bu görevim sırasında bir süre PVC Profil (Fıratpen) ve Kemer Bükme işletmelerinde de vekaleten yöneticilik yaptım.
Fırat plastikte 7 yıl çalıştıktan sonra kariyerimin ilerlemediğini fark edip istifa ettim. (Aslında kendi işimi kurmak istiyordum fakat yeterli sermayem yoktu ve açıkçası ne yapacağımı da bilmiyordum.) 2012 Ocak ayında Plastik Kablo Kanalı üretimi yapan küçük bir firmada Üretim Müdürü olarak işe başladım. Kurumsal dev bir sanayi işletmesinde küçük bir patron işletmesine geçince tecrübemin ve kabiliyetlerimin küçük bir işletmeyi rahatlıkla yöneteceği düşüncesi oluşmaya başladı ve 2012 Aralık ayında bu işimden de istifa ettim.
Kablo kanalı imalatı için gerekli yatırım planını hazırladım, makine, ekipman ve yer arayışına başladım. Evimizi ve arabamızı satarak eşimle beraber A Plus Plastik ve Elektrik’i kurduk.
2018 Haziran ayında ani bir kararla Amazon.com’da satış yapmak üzere Amerika’da bir şirket kurduk ve orada da faaliyetlere başladık. Buradan edindiğim tecrübeleri Türk sanayicisine aktarabilmek için Advance Uluslararası Ticaret ve Danışmanlık firmamızda Sınır Ötesi E-Ticaret Danışmanlığı vermeye devam ediyorum.

Benim gibi Endüstri Mühendisi olan eşim Aydan Akarsu ile Fırat Plastikte tanıştık. Ben Üretim Planlama Mühendisliğinden PVC Boru Üretim Mühendisliğine geçtiğimde boşalan pozisyona eşim iş başı yapmıştı. Can (11) ve Cem (4) isimlerinde 2 erkek çocuğumuz var.
Hayat tüm hızı ile devam ediyor ve ben limitlerimi görmek istiyorum.
Sevgiler.

0 Yorum

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2025 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account