İçerikte Neler Var?

2022 Yılın Otomobili Ödülleri Elektriklilerin

Batarya çağının yükselişine paralel olarak, elektrikli araçlar bu hafta New York Otomobil Fuarı’nda verilen Yılın Otomobili Ödülleri’nde 6 kategorinin 5’ini toplamayı başardı.

Bu yıl, elektrikli araçların her yıl fuarda sunulan yıllık ödüllere büyük bir hakimiyet gösterdiği ilk yıl oldu. 33 ülkeden toplam 102 jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde verilen ödüller, sektörün elektrikleşmesine yönelik ivmesinin altını çiziyor.

2022 Yılın Otomobili Ödülleri Elektriklilerin

Hyundai Ioniq 5’e 3 Ödül Birden

Hyundai Ioniq 5, ödüllerin altı kategorisinden üçünü alarak fuarın en gözde otomobili oldu. Yılın Otomobili, Yılın Elektrikli Otomobili ve Yılın Tasarımı ödüllerini alan Hyundai’nin en yeni elektrikli aracı, verimli güç aktarma sistemi, son teknoloji özellikleri ve fütüristik tasarımı ile adeta firmanın yeni nesil stratejisini temsil ediyor.

2022 hyundai ioniq 5 05 1639159103.jpg
Yılın Otomobili, Yılın Elektrikli Otomobili ve Yılın Tasarımı ödüllerini alan Hyundai Ioniq 5

Arkaya monte edilmiş tek bir elektrik motoruyla eşleştirilen standart pil, 168 beygir gücü, daha uzun menzilli bataryası ve arkadan çekiş konfigürasyonu ile ise 225 beygir güç üretiyor. 0-100 arası hızlanması ise 7,4 saniye. 4×4 versiyonu, 320 beygir gücü ve 5,2 saniye 0-100 hızlanması ile çok daha güçlü ve aynı zamanda daha hızlı.

Ioniq 5, standart 58,0 kWh batarya paketi ile yaklaşık 350 km yol alabiliyor. Daha büyük olan 77,4 kWh’lik paket ile ise yaklaşık 480 km yol alabiliyor. Bataryalar yaklaşık 18 dakikada %10’dan %80’e şarj edilebiliyor ve bir hızlı şarj cihazına takıldığında yaklaşık beş dakikada 100 km menzile ulaşabiliyor.

Mercedes S-Sınıfı Konforunu Elektrikle Birleştirdi

Mercedes’in S-Sınıfı lüks sedanının fütürist tasarımlı ve elektrikli versiyonu olan Mercedes-Benz EQS, performansı ve premium kabini sayesinde Yılın Lüks Otomobili seçildi.

mercedes benz eqs tanitildi technopat 6
Yılın Lüks Otomobili Ödülü Alan Mercedes-Benz EQS

2022 Mercedes-Benz EQS sedan, markanın elektrikli geleceğinin amiral gemisi ve şimdiye kadarki en gösterişli elektrikli araçlarından biri. Saray gibi oldukça geniş kabini, lüks donanımları ve son teknoloji özellikleriyle gerçekten de konfor ve verimliliğin birleşimi niteliğinde. 329 beygir gücü, arkadan çekişli modeli EQS450+ ve 516 beygir gücü, 4×4 modeli EQS580 4Matic seçenekleriyle pazarda yer alan otomobilin iki modelinde de yaklaşık 550 km menzile sahip büyük bir 107,8 kWh batarya kullanılıyor. Batarya, 240 voltluk bir şarj cihazı kullanarak yaklaşık 11 saatte %10’dan %100’e şarj edilebilirken, hızlı şarj ile yaklaşık 35 dakikada %10’dan %80’e şarj edilebiliyor.

Audi’nin Gran Turismo Efsanesi Elektriklendi

Yılın Performans Otomobili ödülünü alan Audi e-tron GT, sportif performansı günlük kullanılabilirlikle birleştiriyor. Audi’nin pazarlama müdürü Christiane Zorn, “Audi e-tron GT ile en büyük hedefimiz, elektrik çağı için gran turismo felsefesini yeniden tasavvur etmekti” diyor.

2022 audi rs e tron gt 109 1615819912.jpg
Yılın Performans Otomobili ödülünü alan Audi e-tron GT

Audi e-tron GT’nin modele bağlı olarak 522 ile 637 beygir güç üreten çift elektrik motorlarına yardımcı olan ve nefes kesici kalkışlara olanak tanıyan yenilikçi iki vitesli şanzımana sahip. 0’dan 100’e yaklaşık 2,9 saniye gibi bir sürede çıkabilen araçta 85,0 kWh lityum iyon batarya bulunuyor. Hızlı şarj kullanılarak yaklaşık 23 dakikada %5’ten %80 seviyesine çıkarılabilen batarya ile 400 km yol yapılabiliyor.

Ödül Alan Tek Hibrit Toyota Yaris Cross

Bu yıl ödül alan araçlar arasında elektrikli olmayan tek araç ise Yılın Şehir Otomobili kategorisinin galibi Toyota Yaris Cross oldu. Ancak yine de Toyota’nın bu kompakt şehir otomobili, yakıt açısından oldukça verimli ve düşük emisyonlu bir hibrit.

1 Toyota Yaris Cross.jpg
Yılın Şehir Otomobili Ödülü Alan Toyota Yaris Cross

Opinyu 17.04.2022

0 Yorum

Opinyuya yorum yapın

www.opinyu.com'da yer alan her türlü içeriğin tüm telif hakları Opinyu'ya aittir. www.opinyu.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar opinyu.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. www.opinyu.com'daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Opinyu hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zamanda değişikliğe gidebilir. 

Opinyu bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir. Opinistlerin (Yazarların) İçeriklerindeki Sorumluluk Kendilerine Aittir. İçerikler kesinlikle tavsiye içermemektedir. İçeriklerden edindiğiniz bilgileri uzman kişilere danışmadan uygulamanız zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlardan Opinyu ya da Yazar asla sorumlu tutulamaz. 

©2024 opinyu.com

©2022 opinyu.com

©2024 opinyu.com

©2024 opinyu.com

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account